Ez a cseresznyés mandulás süti egyszerű kevert tésztából készül, így szuper gyorsan összedobható. Sütése is csupán 30 perc. Nagyon könnyen lehet tejmentes és gluténmentes is – én pl mandulatejet használtam. Remek nyári kerti partikra, piknikre, kirándulásokra stb.
Hozzávalók
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 2.5 dl mandula tej
- 17.5 dkg liszt (ami lehet glutén-mentes is)
- 7.5 dkg darált mandula
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1 tsp sütőpor
- 2 csipetnyi só
- ½ teáskanál fahéj
- 25 dkg kimagzott cseresznye
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A kimagozott cseresznyéket papírtörlőkre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leitassuk.
- A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojást. Amikor egy laza állagú krémet kapunk, hozzáadjuk a tejet, lisztet, mandulát, vaníliát sót, sütőport és a fahéjat. Sima tésztává elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Egyenletesen rászórjuk a cseresznyéket.
- Kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Hurkapálcikával vagy tűvel leteszteljük, hogy átsült-e. Ha nem, akkor további 5-10 percig sütjük.
- Hűlni hagyjuk, majd kockára szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu