A következő citromos spagetti édesköménnyel nem csupán 15 percen belül tálalható, de egészséges is. Ideális vegetáriánus étrendbe vagy húsmentes napokon..
Hozzávalók
- 1 nagy fej édeskömény
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg spagetti (glutén-mentes is jó)
- 1 kis gerezd fokhagyma, aprítva
- Negyed tk kurkuma por
- Fél citrom reszelt héja és kicsavart leve
- 1 kis csokor zöldpetrezselyem
- Reszelt sajt (opcionális)
Elkészítés
- Az édeskömény fás részét eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben, alacsony hőfokon, az édeskömény szeleteket kb 10 percig puhára pároljuk.
- Közben egy lábasban vizet forralunk, ebben a spagettit megfőzzük, lecsepegetjük, majd fedő alatt melegen hagyjuk.
- Az édesköményhez hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, kurkumát, majd a citrom héját és levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk – feljebb állítjuk a tűzhelyen a hőfokot, és kb 1 percig kevergetjük. Belekeverjük a spagettit, és ha szükséges, adunk hozzá még kevés olajat.
- A zöldpetrezselymet felaprítjuk, a tésztába keverjük.
- Fogyasztás előtt megszórhatjuk reszelt sajttal.
Tippek
- Spagetti helyett természetesen egyéb tésztaféle is jó.
- Elkészíthető glutén-mentes tésztával, de vegyük figyelembe, hogy ezek főzési ideje kevesebb időt igényel (pl a barnarizs tészta csupán 5-6 perc). Ez a verzió ideális diétás, méregtelenítő és egészségtudatos étrendekbe.
- Az édesköményt nagyon vékonyan szeleteljük fel, vagy gyaluljuk el, különben nem puhul meg. Csíkokra is felszeletelhetjük!
- A citromos spagetti édesköménnyel egy vegán főétel,sajttal tálalva vegetáriánus étrendbe is passzol. Hús kedvelők köretként is tálalhatják húsgombóc, sült kolbász, virsli stb mellé vagy kigészíthető párolt, sült tengeri hallal is!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu