A következő citromos-mézes csirkecomb szezámmaggal és kardamom maggal sütve egy tipikus fúziós étel, amely kissé indiai, kissé kínai, kissé európai. Mindenesetre szuper kombináció, és tuti egyszerű az elkészítése..
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb (vagy 4 pár)
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek méz
- 2 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db zöld kardamom
- kb 1 ek szezámmag
Elkészítés
- A olajat elkeverjük a mézzel. Belereszeljük a citrom héját, majd belecsavarjuk 1 citrom levét.
- Belepréseljük a fokhagymát, elkeverjük.
- A kardamom bogyókat kissé összetörjük, hogy a külső burok szétváljon.
- A csirkecombokat megmossuk, áttöröljük, majd a mázzal megkenjük, és egy üvegtálba helyezzük. Ráöntjük a mázat, megszórjuk a kardamommal.
- 2-4 órán át pácoljuk.
- A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A húst kivesszük a hűtőszekrényből, majd egy tepsibe áttesszük a combokat, és a páclével leöntjük. Közvetlenül sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
- A tepsit a sütőbe helyezzük, a hőfokot 190 -ra állítjuk. 35-40 percig szép barnára sütjük, közben egyszer-kétszer megkenjük a szafttal. 25 perc után szezámmaggal megszórjuk az utolsó 10-15 percre.
Tippek
- Tálaljuk párolt rizzsel vagy piláffal, továbbá sült vagy párolt zöldségekkel. Köretek>>
- Mivel mézzel készül az étel, így könnyen megéghet. Nézzünk a húsra sütés közben – ha szükséges fordítsuk meg a combokat, vagy fedjük le a tepsit fóliával!
- A citromos-mézes csirkecomb szezámmaggal és kardamommal kiegészítve egy különleges családi vagy baráti ebédet, vacsorát varázsolhat az aszatalunkra.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu