Ünnepi alkalmakra ajánljuk a következő receptet. A citromos lazacpástétom szuper egyszerű, ugyanakkor különleges. Lehet előétel, party étel, aperitif társa, vagy tökéletes ünnepi villásreggelire, brunchra..
Hozzávalók
- 1 szelet lazacfilé (kb 20 dkg)
- 5 dkg füstölt lazac
- 1.5 tk kapribogyó
- Fél citrom reszelt héja
- 1 ek aprított kapor
- 3-4 ek natúr krémsajt
Elkészítés
- A lazacfilét forró víz felett kb 5 percig megpároljuk, majd hűlni hagyjuk.
- A füstölt lazacot vékony csíkokra felszeleteljük, a kapribogyókat és kaprot felaprítjuk.
- A lazafilé bőrét eltávolítjuk, húsát egy keverőtálba tesszük, óvatosan leválasztjuk egymásról a rétegeket.
- Hozzáadjuk a kaprot, citromhéjat, kapribogyót és annyi krémsajtot, hogy elkeverve egy sűrű, krémes halpástétomot kapjunk. Megkóstoljuk – sóval, borssal kiegészítjük.
- Két kis tálkát folpackkal kibélelünk, ezeket megtöltjük a lazackrémmel.
- Hűtőszekrényben minimum 1 órán ót pihentetjük.
- Zöldsalátára borítva tálaljuk, néhány szem kapribogyóval és aprított kaporral megszórva. Kevés citromlevet csavarunk rá.
- Pirítóst vagy crostini szeleteket tálalunk mellé.
Tippek
- Tálalhatunk mellé zöldsalátát vagy pikáns savanyúságot.
- A halat lehet grillezni vagy sütni is – bár párolva a legegészségesebb.
- Vigyázzunk arra, hogy a hal ne maradjon belül nyers!
- Ideális parti étel, vagy vendégváró alkalmakon szuper előétel lehet. Több órával tálalás előtt el lehet készíteni!
- Ünnepi alkalmakra (pl anyák napja, valentin nap stb) tökéletes villásreggeli vagy brunch lehet egy pohár pezsgő társaságában.
- A citromos lazacpástétom egy tuti ínyencség, érdemes kipróbálni! Kezdők számára sem lesz kihívás.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu