Az alábbi citromos csirkecomb édesköménnyel készülve lesz különleges. Valójában egytálételről van szó, amit nagyon egyszerűen el lehet készíteni. Így szuper laza hétvégékre, családi-baráti összejövetelekre.
Hozzávalók
- 4 csirkecomb (vagy 8 alsó-felső darab)
- 1 nagy fej édeskömény
- 2 db paszternák (vagy 30 dkg burgonya)
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 nagy citrom
- 1 tk édesköménymag
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A hagymát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk.
- A paszternákot megpucoljuk, hosszában négy darabra vágjuk majd megfelezzük.
- Az édesköményt hosszában 6-8 darabra vágjuk (nagyságtól függően).
- Egy nagy tepsibe helyezzük a csirkecombokat, köré szórjuk a zöldségeket.
- A fokhagymákat megpucoljuk, a zöldségekre és csirkére préseljük.
- A citromot gerezdekre vágjuk, a levét a zöldségekre és csirkére préseljük, majd a zöldségek közé helyezzük.
- Megszórjuk az édesköménymaggal, sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk az olajjal.
- 15-20 percig sütjük, a zöldségeket és a húst átforgatjuk a keletkezett szaftban. További 15-20 percig sütjük.
- Amikor szép barna a csirke, a zöldségek puhák, akkor kész van az étel.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Bár egytálételről van szó, tálalhatunk még mellé valami egyszerű zöldsalátát vagy savanyúságot.
- Paszternák helyett burgonyát is alkalmazhatunk – vágjuk fel gerezdekre (ha bió, nem is kell megpucolni!), és szórjuk a hús köré.
- A citromos csirkecomb édesköménnyel ideális családi hétvégi ebédre vagy vacsorára. A paszternákos verzió low-carb és szétválasztó étrendekbe is passzol.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu