Az újburgonya nagy előnye, hogy nem szükséges megpucolni, sőt sokkal egészségesebb héjjal együtt főzve és fogyasztva. A chilis-zöldcitromos újburgonya éppen ezért gyorsan és egyszerűen elkészíthető, amely ideális köret grill-partikra, baráti összejövetelekre..
Hozzávalók
- 75 dkg újkrumpli
- 1 vörös chili
- 1 kis kocka vaj (vagy 1 ek növényi olaj)
- 1 zöldcitrom
Elkészítés
- A burgonyákat egy szivaccsal megtisztítjuk – de ne pucoljuk meg őket!
- Hideg, enyhén sós vízben forráspontig felfőzzük, majd alacsony hőfokon 15 percig puhára főzzük.
- A chili magházát és ereit eltávolítjuk, húsát felaprítjuk.
- A vajat egy kis serpenyőben megolvasztjuk, ebben a chili darabokat kissé megpirítjuk.
- A krumplit lecsepegtetjük, majd a chilis vajban megforgatjuk. Ráreszeljük a zöldcitrom héját, és rácsavarjuk a levét.
- Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Tippek
- Tálaljuk grillezett húsok, halak köreteként – különösen passzol Dél-kelet ázsiai jellegű ételek mellé (pl thai halfasírt).
- Az újkrumplit ne főzzük túl – ne legyen túl puha, hanem maradjon kissé harapós. Lehetőleg hasonló nagyságú szemeket alkalmazzunk!
- A chilivel legyünk óvatosak – szerencse kérdése csupán, hogy mennyire csípős (még fajtán belül is)!
- A chilis-zöldcitromos újburgonya szuper egyszerű köret – ideális nyári kerti partikra!
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu