A lazacot nem szükséges túlfűszerezni vagy ízesíteni. A céklás, narancsos lazac egy ünnepi verzió, ugyanakkor nagyon egyszerű de nagyszerű recept.
Hozzávalók
- 2 lazac filé (bőr nélkül)
- 1 narancs
- 1 citrom
- 1 nagy főtt cékla
- Babérlevelek
Elkészítés
- A narancsot, citromot és céklát vékony karikákra szeleteljük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik lazac szeletet a tepsibe tesszük, beborítjuk a karikákkal és 1-2 db babérlevéllel.
- Sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük a másik lazac szelettel, és 2-3- szor átkötjük hőálló madzaggal vagy szalmaszállal.
- A madzag alá, a felső lazac tetejére becsúsztatunk néhány szelet citromkarikát és babérlevelet. A felső lazacot is sózzuk, borsozzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
- Ideális ünnepi vacsorára, ebédre – pl Szentestére, Valentin napra stb.
- Tálaljuk legalább egykörettel vagy salátával. Köretek>>
- Alkalmazhatunk konyhakész céklát is, de ne eceteset! Maradék sült céklát is felhasználhatunk.
- Vigyázzunk arra, hogy jó minőségű, lehető legfrissebb lazacot alkalmazzunk!
- A narancsos, céklás lazac nagyon egyszerűen elkészíthető, így koncentrálhatunk a vendégeinkre! Sajnos nem olcsó mulatság, de különleges alkalomra megéri az exta költségeket.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu