A nyári grillezések, piknikek és kerti partik fontos eleme a krumplisaláta. Szerencsére rengeteg módon elkészíthető, és sok érdekes fűszerrel, zöldséggel, pasztákkal stb kiegészíthető. Ez a céklás krumplisaláta egy nagyon egyszerűen összedobható recept. Jól passzol felvágottak mellé vagy grillezett húsok és halak köreteként. Sőt, egy vegán étrendben akár főétel is lehet. Ideális hozzá maradék főtt burgonya is.
Hozzávalók
- 35 dkg újburgonya
- 3 bébi főtt cékla (nem ecetes)
- 1 csokor újhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Öntethez:
- 1 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál méz vagy agavé szirup
Elkészítés
- A krumplikat leöblítjük, és ha szükséget átdörzsöljük. Egy lábasba tesszük őket és teljesen ellepjük hideg vízzel. Felforraljuk, majd kb 10-15 percig puhára főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kihűlni a szűrőben. (Ez a lépés előre elkészíthető, majd a burgonya a hűtőben 1-2 napig lefedve tárolható.)
- Apróra vágjuk a céklákat és az újhagymákat.
- Az öntetet összekeverjük.
- A lehűlt krumplikat falat nagyságú darabokra vágjuk.
- A burgonyát, céklát, újhagymát és a petrezselymet egy nagy tálban elkeverjük. Ráöntjük az öntetet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük, és tálalásig néhány percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu