A híres angol trifle elkészíthető maradék palacsintával is, bár a vastagabb, amerikai palacsinta alkalmasabb hozzá. Ez a bogyós gyümölcsös palacsinta kehely házi készítésű, maradék gluténmentes palacsintával és szója vaníliakrémmel és habbal készült, így vegán, de nyugodtan lehet tejtermékeket és normál palacsintát használni, akár konyhakész termékeket is. A recept egy adagra vonatkozik.
Hozzávalók
- 3 db amerikai palacsinta
- 10 dkg málna
- 2 evőkanál muscovado cukor vagy 1 evőkanál Stevia
- 1 tk citromlé
- ½ teáskanál vanília esszencia
- 5 dkg áfonya
- 1 dl vaníliakrém, puding vagy sűrű, krémes joghurt (növényi alapú vagy tejből előállított )
- Tejszínhab (növényi vagy tej alapú)
- Szárított málna por/pehely
Elkészítés
- Néhány szem málnát félreteszünk.
- A többit egy kis lábasban a cukorral, citromlével és a vanília esszenciával forráspontig melegítjük, majd sűrű mártássá keverjük. Hűlni hagyjuk.
- Egy kis üvegtál vagy pohár alját egy palacsintával kibélelünk. Rákanalazzuk a málna felét, majd a tetejére szórunk néhány áfonyát.
- A puding/krém felét a bogyós gyümölcsökre kanalazzuk, majd lefedjük egy réteg palacsintával, mártással, áfonyával és vaníliakrémmel.
- A harmadik palacsintával lefedjük és alufóliával letakarva, a hűtőben pihentetjük legalább egy órán át.
- Közvetlenül tálalás előtt a tejszínhabbal és a félretett málnával leborítjuk, majd szárított málnaporral vagy darabokkal megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu