Ez a bodzás-mandulás muffin olajjal készül, így azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a tejtermékekre. Ezenkívül nem túl édesek, így ideálisak cukorbetegek és az egészségtudatos életmódot követők számára is. Lehet adni a tésztához kevés madulatejet, így lazább állagú, könnyebb muffinokat kapunk. A tészta 6 nagy muffinhoz vagy 12 mini muffinhoz elegendő. Házi bodzavirág szörpöt és világos nádcukrot használtam a recepthez, ezért lettek a muffinok karamell színűek.
Hozzávalók
- ½ csésze őrölt mandula
- 1 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál világos nádcukor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 3 evőkanál bodzaszörp
- 3 evőkanál napraforgóolaj
A mázhoz:
- 2 evőkanál bodzaszörp
- 2 ek porcukor
- Barna kristálycukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- Egy 6 mélyedésű muffinsütő formát kibélelünk papír kosárkákkal.
- A mandulát, lisztet, cukrot, sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a bodzaszörpöt, összekeverjük, majd belekeverjük az olajat.
- Amikor egy sima masszát kapunk, azt egyenletesen elosztjuk az előkészített muffinsütő forma kosaraiban.
- 20-25 percig sütjük.
- Közben összekeverjük a mázat.
- A muffinokat rácsra tesszük és megkenjük a mázzal. Hagyjuk egy percig hűlni, majd rászórjunk a kristálycukrot.
- Teljesen kihűlve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Muffin receptek
- Mandulás sütemények
- Gluténmentes bodzás-mandulás muffin
- Nyári receptek
- Bodza receptek