Az indiai konyhára nem jellemző az egytálétel. A biryani húsos ételek azonban rizzsel és zöldségekkel egyszerre készülnek, természetesen indiai fűszerekkel ízesítve. A követező biryani csirkecomb recept könnyen megvalósítható – pikáns, de nem csípős, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják..
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 8 db csirkecomb (felső)
- 1 nagy hagyma, aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
- 2 tk garam masala
- 1 tk gyömbérpor
- 1 babérlevél
- 1 zöld chili, magtalanítva és aprítva
- 30 dkg basmati rizs
- 5 dl csirkeleves
- 20 dkg mirelit zöldségkeverék
- 2 ek aprított petrezselyem zöld vagy koriander
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra beállítjuk. Egy nagy öntöttvas lábasban vagy tepsiben a tűzhelyen aranysárgára sütjük a csirkecombokat.
- Félretesszük a húst, majd ugyanabban az edényben kb 5 percen át megpuhítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerporokat, chilit és a rizst. 1 percig kevergetjük, visszatesszük a csirkét és felöntjük a levessel.
- Lefedjük (fóliával vagy lábas esetében fedővel) és 20 percig a sütőben átsütjük. Nézzünk rá, ha szükséges, adjunk hozzá forró vizet.
- Kivesszük az edényt a sütőből, és hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket. Fedő alatt további 10-15 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk az aprított zöldfűszerrel.
Tippek
- Köret nem szükséges hozzá, de általában raita-t vagy joghurttal elkevert chutney-t szoktak mellé tálalni.
- A Biryani csirkecomb elkészíthető alsó combokból is, sőt csirkemellből is.
- A fenti recept 4 főre bőségesen elég.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu