Az édesburgonya a szuperételek egyike, így ajánlatos a rendszeresen fogyasztása. Ha a szokásos reggeli helyett valami másra vágyunk, vagy egy kímélő ételre van szükségünk, a batátás tükörtojás tuti megoldás ilyen alkalmakra. Elkészítése gyors és egyszerű, az eredmény finom is, egészséges is – minden kritériumot kielégít..
Hozzávalók
- 15 dkg édesburgonya
- Negyed fej kelkáposzta
- ½tk japán szójaszósz (redukált sótartalmú)
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 db tojás
Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, falat-nagyságú kockákra aprítjuk. Forró, sós vízben puhára főzzük (kb 8 perc).
- Közben felaprítjuk a lilahagymát, megmossuk a kelkáposztát, majd felszeleteljük.
- Egy lapáttal kivesszük a puhára főtt burgonya kockákat, lecsurgatjuk, és ugyanabban a vízben 2 percig átfőzzük a kelkáposzta csíkokat. Lecsurgatjuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, a hagymát megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a batáta darabokat és a kelkáposzta csíkokat. Néhány percig kevergetjük, majd 2 kis mélyedést formálunk a serpenyőben, beleütjük a tojásokat. Fedő alatt 8-10 percig sütjük.
- Melegen tálaljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tippek
- Tálaljuk friss péksüteménnyel vagy pirítóssal. Ideális reggeli vagy brunch, de ebédre, vacsorára is elkészíthetjük, ha nem vagyunk túl éhesek.
- Mivel a batáta és a káposzta a szuperételek csoportjába tartozik – batátás tükörtojás kimondottan egészséges. Gyerekeknek különösen ajánljuk.
- A batátás tükörtojás nagyon finom és tápláló – nem csupán egy vegetáriánus étrendbe passzol, hanem egy egészséges étrendbe is. Hosszú távú méregtelenítés alatt is fogyasztható. A fenti recept 1-2 főre elég (étvágytól függően).
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu