A Batáta és lencse curry egy nagyon finom indiai étel, amelyet gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Továbbá a batáta és lencse szuper egészséges, magas tápértékkel rendelkező alapanyagok, amelyek rendszeresen fogyasztását kimondottan ajánlják az orvosok és dietetikusok. Remek megoldás lehet erre a következő pikáns receptünk:..
Hozzávalók
- 2tk olaj
- 20dkg pucolt batáta (édesburgonya)
- 15dkg pucolt krumpli
- 10dkg lencse
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöld chili (magozva, erezve)
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1tk garam masala
- 2dl zöldségleves
- Só, bors, joghurt
Elkészítés
- A krumplit vágjuk fel 2-3cm-es kockákra, majd főzzük meg félig. A batátát is vágjuk fel hasonló nagyságú kockákra, majd olajban 5 percig pirítsuk meg. Tegyük át egy tálba.
- Aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát, chilit, és adjuk hozzá az olajhoz az őrölt gyömbérrel együtt. Kb 1 percig kevergessük majd tegzük vissza a batáta darabokat. Adjuk hozzá a krumpli kockákat, a lencsét, garam masala port és öntsük fel a zöldség levessel. Forraljuk fel, majd fedő alatt takarékon 20-25 percig főzzük tovább. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet.
- Melegen tálaljuk.
Tippek
-
Tálaljuk főételként rizzsel.
-
Köretként is tálalhatjuk pl egy indiai menü keretében.
-
Kiváló méregtelenítésre.
-
Ha túl pikánsnak találjuk, adjunk hozzá 1-2 kanál joghurtot.
-
A batáta és lencse curry receptünk 2 főre elég – ha dupla adagot készítünk, a maradékot le is fagyaszthatjuk.
Zest.hu