A barackos lepény nagyon egyszerű sütemény, akár kezdők is kipróbálhatják. Nagyon finom desszertként egy családi ebéd, vacsora végén, vagy teázás-kévézás kísérőjeként..
Hozzávalók
- 1 kg sárgabarack
- 5 tojás
- 20 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
Elkészítés
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A gyümölcsöket félbevágjuk, magtalanítjuk.
- A vajat a porcukorral és vaníliáscukorral habosra verjük, majd a tojássárgájákat belekeverjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, a masszához szitáljuk. Óvatosan elkeverjük.
- A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, ezt a masszába beleforgatjuk egy lapáttal.
- Egy kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük a masszát, a lapáttal egyenletessé eligazgatjuk.
- A félbevágott gyümölcsökkel leborítjuk, a bemelegedett sütőben 45 percig sütjük.
- Kihűlve tálaljuk, esetleg porcukorral megszórva.
Tippek
- Télen elkészíthetjük lecsurgatott barack befőttel is.
- Tejtermékekre érzékenyek a vajat helyettesíthetik margarinnal.
- Ugyanez a recept elkészíthető szilvával, nektarinnal vagy őszibarackkal is.
- A barackos lepény ideális teázás-kávézás mellé, vagy desszertként. Gyerekek is kedvelik.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu