Ez a baracklekváros szelet egy nagyon könnyen összedobható süti, nem csoda, hogy a legtöbb háztartásban népszerű. Használhatunk tejmentes margarint is a recepthez, és a tésztához adhatunk apróra vágott diót vagy aszalt barackot, ha egy intenzívebb süteményt szeretnénk. Tökéletes délutáni teához vagy délelőtti kávé mellé.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 10 dkg puha vaj vagy tejmentes margarin
- 1 tk vanília kivonat
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg cukor
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- A feltéthez: 5 ek baracklekvár
- Tálaláshoz: porcukor
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy (kb.) 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- Ha sűrű a lekvár, egy kis lábasban addig melegítjük, amíg könnyen kenhetővé válik. Hűlni hagyjuk.
- A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, miközben alaposan keverjük a masszát.
- Hozzáadjuk a lekvárt, vaníliát, fahéjat, sót, és végül a sütőporral elkevert lisztet. Addig keverjük, amíg sima, sűrű tésztát nem kapunk.
- A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk. A lekvárt rákanalazzuk a tésztára, egyenletesen elosztva.
- Kb 30 percig aranybarnára sütjük. Tűpróbát tartunk – ha átsült, kivesszük a tepsit sütőből és 5 percig a formában hagyjuk a sütit, majd egy rácsra áttesszük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt, majd szeletekre vágjuk.
- Közvetlenül tálalás előtt porcukorral meghintjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu