Ez a balzsamecetes cukkini spagetti paradicsommal 10 perc alatt kész van. Vegán, gluténmentes, szénhidrátszegény, egészséges és nagyon finom! Tálalhatjuk diétás főételként vagy köretként, vagy quinoával, rizzsel, pirítóssal kiegészítve.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze érett mini szilva vagy koktélparadicsom
- 1 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál jó minőségű balzsamecet
- 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom vagy lapos zöldpetrezselyem
- Só, bors
Elkészítés
- A paradicsomokat félbevágjuk.
- A cukkinit hosszú csíkokra vágjuk Julienne hámozóval vagy zöldség spiralizálóval.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a paradicsomokat, vágott felével lefelé nézve.
- Körülbelül 4 perc múlva hozzáadjuk a cukkinit és a fokhagymát, majd egy percig kevergetve sütjük.
- Hozzáadjuk a balzsamecetet, feljebb állítjuk a hőfokot, és pár percig főzzük, amíg a paradicsom és a cukkini enyhén karamellizálódik.
- Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zöldfűszert és azonnal tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni és crostini feltétként, köretként, salátába keverve tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu