A bagel az Amerikai reggelik és brunchok egyik legnépszerűbb alapanyaga. A következő bagelben sült cukkinis tojás egy vegetáriánus étel, ideális hétvégi villásreggelire vagy brunch-ra. Alkalmazhatjuk a kedvenc ízesített bagelünket, akár gluténmentes verziót is. A sajt kihagyható, így az étel tejmentes lesz. Salátával tálaljuk.
Hozzávalók (fejenként)
- 1 bagel
- 1 bébi cukkini (vagy 5cm cukkini darab)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 evőkanál reszelt parmezán (elhagyható)
- Margarin vagy vaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
- A bagelt kettévágjuk (vízszintesen). Késsel vagy pogácsaszaggatóval nagyobbra formáljuk a két lyukat.
- A bagel felek vágott oldalait vékonyan megkenjük vajjal vagy tejmentes margarinnal.
- A tojásokat egy kis tálban felverjük. A fokhagymát és a cukkinit finoman lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojáshoz.
- Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a parmezánt. Jól összekeverjük.
- A bagel-feleket egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd a lyukakba kanalazzuk a tojásos keveréket.
- 10-15 percig sütjük a sütő közepén. Lehet, hogy le kell fedni alufóliával, ha túl hamar barnulnak a bagel szélei.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu