
A hagyományos angol reggeli hétvégén nagyon népszerű brunch-ra és ebédre is. A modernebb változata elkészíthető a sütőben is, amely kevesebb mosogatnivalóval jár. Ez a bacon és tojás muffin kiváló italozás mellé vagy piknikre, kirándulásokra is, ugyanis kihűlve is finom. Paradicsom helyett más zöldségeket is lehet hozzáadni – például grillezett paprikát, reszelt cukkinit, gombát, zöldfűszereket, spenótot stb.
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 6 szelet angol csíkos bacon szalonna (füstölt)
- ½ csésze reszelt sajt (opcionális)
- 1 maroknyi koktél paradicsom, félbevágva
Elkészítés
- A sütőt 200C fokra előmelegítjük.
- Enyhén kiolajozunk egy muffin sütőformát, vagy 6 szilikon muffin formát egy lapos tepsibe helyezünk.
- Minden mélyedést kibélelünk egy szelet bacon szalonnával, majd pár paradicsomot a közepére teszünk.
- 5 percig a sütőben sütjük.
- Közben enyhén felverjük a tojásokat és hozzáadjuk a reszelt sajt nagy részét (tejmentes verzióhoz ezt kihagyjuk).
- A sütőből kiveszük a formát, és a tojás keveréket elosztjuk a muffinok között.
- A tetejére szórjuk a maradék sajtot, és mindegyik tetejére teszünk egy-egy paradicsom darabot.
- A sütő hőmérsékletét 180 ° C-ra állítjuk, majd a muffinokat 20-25 percig aranybarnára sütjük. (A tetejüket a grill alatt meg lehet barnítani az utolsó percben).
- Azonnal tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu
