Ez az ázsiai sárgarépa és retek saláta egy tuti recept, ami kiváló hamburgerek, tekercsek és szendvicsek készítéshez. Továbbá passzol ázsiai jellegű grillezett és sült húsok-halak mellé, de akár egy büféasztalra is passzol. Ez a változat nem csípős, de nyugodtan lehet adni a recepthez egy chilit (apróra vágva).
Hozzávalók
- 2 sárgarépa
- 5 db (lila) retek
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 evőkanál Kikkoman szójaszósz
- 1 teáskanál méz vagy agavé szirup
- ½ teáskanál reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 2 evőkanál apróra vágott lapos petrezselyemzöldje
- 1 teáskanál szezámmag
Elkészítés
- Megpucoljuk majd lereszeljük (vagy julienne hámozóval vékony csíkokra vágjuk) a sárgarépát és a retket.
- Az ecetet, olajat, szójaszószt, mézet, fokhagymát és a gyömbért egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a sárgarépa és retek csíkokat, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- 15 percig pihentetjük, hogy az ízek alaposan összeérjenek.
- Tálalás előtt belekeverjük az aprított zöldpetrezselymet és a szezámmagot.
Kapcsolatos receptek
- Sárgarépa receptek
- Japán receptek
- Zöldségsaláták
- Egészséges saláták
- Vegán receptek
Zest.hu