A következő ázsiai csirkesaláta a thai és kínai ízek fúziója. Elkészítése szuper gyors és egyszerű, továbbá változatosan felhasználható, akár hétköznapi, akár vendégváró ételként.
Hozzávalók
- 2 ek édes chiliszósz
- 3 ek sötét szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 45 dkg csirkemell vagy csirkecomb filé
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg szójabab
- Kis maréknyi koriander levél
- Kis maréknyi mentalevél
- 1 fej bébi római saláta vagy jégsaláta
- 1 zöldcitrom
- 1 ek földimogyoró olaj
- 2 ek szezámmag
Elkészítés
- A húst vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. Egy keverőtálba szórjuk a csirke darabokat, leöntjük a chili szósszal, szójaszósszal és szezámolajjal. Kb 10 percig marináljuk.
- Közben felaprítjuk az újhagymát, a szójababot forró vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. A szezámmagokat kissé megpirítjuk(olaj nélkül egy serpenyőben). A saláta torzsát levágjuk, a leveleket megmossuk, áttöröljük, majd egy tálalón elrendezzük.
- A mogyoróolajat felforrósítjuk egy wokban. Amikor az olaj kissé füstöl, hozzáadjuk az újhagymát, majd 30 másodperc kevergetés után a csirke darabokat. Kb 5 percig folyamatosan kevergetjük. Amikor a hús átsült, hozzáöntjük a páclét és hozzáadjuk a szójababot. 1-2 percig rotyogatjuk, miközben a zöldfűszereket felaprítjuk.
- A wokot lehúzzuk a tűzhelyről, a csirkéhez adjuk az aprított zöldfűszereket és pirított szezámmagot.
- Kanállal a salátalevelekbe töltjük, majd kevés zöldcitrom levelet csavarunk rá.
- Zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk.
Tippek
- Salátalevélben tálalva ideális parti falat lehet, vagy előétel egy ázsiai menüben.
- Üveg vagy rizstésztával tálalva főételként is fogyaszthatjuk. Ebben az esetben érdemes valami zöldséges körettel vagy salátával is készülni.
- A szójabab lehet fagyasztott vagy friss – de a száraz bab nem alkalmas a recepthez!
- Az ázsiai csirkesaláta szuper egyszerű-de nagyszerű, a tuti receptjeink egyike.
Kapcsolatos cikkek
Zest.hu