Ez az avokádó, articsóka és paradicsom saláta pár perc alatt összedobható, egészséges, könnyed és nagyon finom – tökéletes egy laza nyári ebédre, kenyérlepénnyel vagy pirítóssal tálalva.
Hozzávalók
- 1 db avokádó
- 1 nagy érett paradicsom
- ½ üveg olajban eltett grillezett articsóka
- 1 fej mogyoróhagyma
- 1 lime (zöldcitrom)
- 2 evőkanál apróra vágott koriander vagy bazsalikom levél
Elkészítés
- Az avokádót félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magját és a héját, a húsát pedig apró kockákra vágjuk.
- A paradicsomot felkockázzuk.
- Az articsókát lecsepegtetjük, az olajat félretesszük az öntethez.
- Vékonyan felszeleteljük a hagymát.
- Az avokádót, paradicsomot, mogyoróhagymát és a koriandert egy tálban összekeverjük.
- Meglocsoljuk egy evőkanál félretett articsóka olajjal, és a salátára facsarjunk a zöldcitrom levét. Sózzuk, borsozzuk.
- Óvatosan összekeverjük, megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészítjük olajjal, zöldcitrommal, sóval, borssal stb.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu