Ez az almás-fahéjas leveles tészta csiga tökéletesk az őszi reggelire, uzsonnára vagy délutáni teára. Gyors és egyszerű – 15 percen belül elkészül. Diétánknak megfelelően használhatunk vegán vagy gluténmentes leveles tésztát és növényi alapú margarint. Én tettem bele darált diót is, de mandula vagy a tökmag is tökéletes hozzá.
Hozzávalók
- 3 evőkanál puha vaj vagy tejmentes margarin
- 3 evőkanál finomítatlan nádcukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 alma
- ½ citrom leve és héja
- 1 marék dió (elhagyható)
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- extra cukor
Elkészítés
- A vajat, cukrot és a fahéj felét habosra keverjük.
- Az almát meghámozzuk, majd durva sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjat, a citrom levét és reszelthéját, majd összekeverjük.
- A diót ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk (opcionális).
- A leveles tésztát kinyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük a fahéjas vajat a tetején. Rászórjuk az almás keveréket, majd a darált diót.
- A tésztát a hosszú oldalán szorosan feltekerjük.
- A tekercset folpack-kal szorosan becsomagoljuk, és 15 percig hűtjük.
- Közben a sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
- A tekercset kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, majd éles késsel 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- Ezeket vágott oldalukon egy sütőpapírral bélelt tepsisbe vagy sütőlapra helyezzük, elegendő helyet hagyva közöttük (kétszeresére nőnek majd).
- Megszórhatjuk őket kevés cukorral, ha ropogós verziót szeretnénk, vagy tojássárgájával bekenhetjük őket, hogy szép aranyszínű csigákat kapjunk.
- Kb 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd rácsra áttesszük őket kihűlni.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu