Az almás-fahéjas amerikai palacsinta egy népszerű őszi reggeli, és nem csupán az USA-ban. Az amerikaiak általában juharszurippal és csíkos bacon szalonnával tálalják, de tálalhatjuk mézzel, dióval, szárított gyümölcsökkel vagy kompóttal, vanília és csoki mártással is. A receptet könnyen lehet tej- vagy gluténmentessé módosítani növényi alapú tej és gluténmentes liszt alkalmazásával. A képen látható verzió zab-rizsliszt keverékkel és kókusztejjel készült.
Hozzávalók
- 1 zöld alma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze liszt (bármilyen típusú)
- ½ csésze tej (vagy mandula tej)
- 1 evőkanál finomítatlan nádcukor
- 1 tk vanília paszta vagy kivonat
- Szódavíz
- Olaj
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, majd sajtreszelővel durván lereszeljük.
- A tojást, lisztet, tejet, fahéjt és cukrot simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, vaníliát, 1 kis kanál olajat és jól elkeverjük. (Konyhai robotgépet is lehet alkalmazni). Egy sűrű tésztát kapunk.
- Egy enyhén kiolajozott palacsintasütőt közepes lángon felhevítünk. Amikor forró, egy kanálnyi tésztát adagolunk, engedve, hogy a tészta kb 8 centis kör alakot formáljon. Ha tökéletes kerek formát vagy egyéb alakokat szeretnénk – alkalmazzunk szilokon/fém palacsinta formákat.
- Kb 2- 3 palacsinta fér el egy normál palacsintasütőben.
- Amikor a palacsinta teteje már nem folyékony, megfordítjuk őket, és kb egy percig átsütjük.
- Egy tányérra csúsztatjuk a kész palacsintákat.
- A maradék tésztából további palacsintákat sütünk.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu