A mézes-szójás sertés szeletek egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető kínai étel, amely nem igényel különleges alapanyagokat sem – mégis a végeredmény (főleg a szósz) olyan finom, hogy garantáljuk, nem marad semmi belőle! Még gyerekek is szívesen fogyasztják.
Hozzávalók (2 személyre)
- 2 x kb 40dkg sertéshús (szűz, tarja, comb stb)
- 1 ek méz
- 3 ek világos szója szósz
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 tk Kínai ötfűszer keverék
Elkészítés
- Vágjuk félbe a hússzeleteket, keverjük el a többi alapanyagot, és pácoljuk be a húst. Hagyjuk a pácban 20-30 percre.
- Egy forró serpenyőben vagy wokban barnítsuk meg gyorsan a hús szeletek mindkét oldalát, majd öntsük hozzá a pác levet, és engedjük fel kb 1dl vízzel.
- Lassú tűzön főzzük tovább kb 15 percig, amíg egy sűrű szósz keletkezik, és a hús puha lesz.
- Tálalás előtt a húst vágjuk fel vékony csíkokra, majd öntsük le a szósszal.
Tippek
-
A sertésszűz a legalkalmasabb hús, de egyéb filézett sertéshússal is el lehet készíteni.
-
A szósz isteni finom, a maradékot felhasználhatjuk a köret, saláták vagy rizs leöntéséhez is.
-
A mézes-szójás sertésszűz mellé készítsünk egyéb kínai ételeket is!
Zest.hu