Ezek a kínai ragacsos szűzérmék tökéletesek egy vendégváró vacsorára vagy a kínai újév ünneplésére. A sertéshúst előre bepácolhatjuk, így a sütés gyors és egyszerű lesz. Lehet grillezni is, miközben többszörösen megkenjük a páccal. Párolt rizzsel és wok zöldségekkel tálaljuk.
Hozzávalók
- 400 g sertésszűz
- 4 evőkanál szűrt paradicsom (passata)
- 1 teáskanál kínai ötfűszer
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál fokhagyma por
- Só, bors
- Chili pehely ízlés szerint
Elkészítés
- A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sekély edénybe tesszük. A paradicsomot, mézet, szóját, fokhagymaport és a kínai ötfűszert és esetleg a chilit egy tálban összekeverjük.
- Ezt a szűzérmékre öntjük, és alaposan bekenjük őket – mindkét oldalon. Legalább 30 percig pácoljuk, de lehet akár egy éjszakán át is.
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
- Enyhén kiolajozunk egy wokot, serpenyőt vagy bekapcsoljuk a grillsütőt.
- A pácot egy szilikon ecsettel letöröljük a sertéshúsról a tálba(de nem teljesen), és az érméket mindkét oldalon 1 percig megsütjük, ezzel a pólusokat lezárjuk. Egymás mellé tesszük őket egy tepsiben, és visszaöntjük rájuk a pácot.
- A tepsit alufóliával lefedjük,majd a sütőbe tesszük és 20 percig sütjük.
- Levesszük a fóliát és további 5 percig szép vörösre és ragacsosra sütjük.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatosreceptek
Zest.hu