Ez ratatouille hallal kiegészítve egy fantasztikus egytáléttel válik, ami remek laza hétvégékre vagy rohanós hétköznapokra. Egészséges, szénhidrát- és kalóriaszegény, így diétázók számára is tökéletes főétel lehet. Elkészíthető bármiféle filézett hallal – én foltos tőkehal, lazac és füstölt hal darabokat alkalmaztam.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 piros vagy sárga kaliforniai paprika
- 1 közepes cukkini
- 4 szál friss kakukkfű vagy 1 tk szárított majoránna
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- 6 db érett paradicsom, lehetőleg fürtös
- 35 dkg bőrözött halfilé, 3 centis kockákra vágva
- 1 marék friss bazsalikom vagy lapos zöldpetrezselyemlevél
- Só, bors
Elkészítés
- A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
- A cukkinit félhold alakúra, a paprikát hosszú csíkokra vágjuk. A paradicsomot durván felaprítjuk.
- Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a hagymát 5 percig puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, paprikát, fokhagymát és a kakukkfüvet, és 5 percig fedő alatt pároljuk. Fontos, hogy ne süssük túl őket.
- Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és az ecetet. Sózzuk, borsozzuk.
- Lefedve, alacsony hőfokon kb. 15 percig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak és a mártás besűrűsödik. Ha szükséges, adunk hozzá kevés vizet.
- A haldarabokat a zöldségekre tesszük, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük a lábast és 3-5 percig pároljuk.
- Megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal vagy zöldpetrezselyemlevéllel, és melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu