Maradék főtt vagy sült sonkát érdemes ehhez a recepthez használni. Ez a mustáros zöldbab és borsó sonkával ideális egy gyors hétköznapi ebédre vagy vacsorára. Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy pirítóssal.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 mogyoróhagyma vagy pici lilahagyma, felaprítva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 csésze fagyasztott zöldborsó, kiolvasztva
- 1 csésze fagyasztott zöldbab, kiolvasztva
- 2 szelet főtt/sült sonka
- 2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem
- Só bors
Elkészítés
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és pár perc alatt megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és még egy percig sütjük.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, az ecetet és kevés vizet. Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony hőfokon körülbelül 5 percig pároljuk. Adunk hozzá még vizet, ha szükséges.
- Közben a sonkát apró kockákra vágjuk.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a mustárt és a sonka darabokat. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- Az apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu