Ez az egyszerű, kissé pikáns reszelt sárgarépa saláta ideális töltelék szendvicsekhez és tortilla tekercsekhez, de grillezett húsok, halak, hamburgerek mellé is tálalhatjuk. Elkészítése csupán néhány percet vesz igénybe, továbbá napokig tárolható a hűtőszekrényben.
Hozzávalók
- 1 nagy sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 evőkanál fehérborecet
- ½ teáskanál dijoni mustár
- Csipet chili pehely
- 1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
- Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- A sárgarépát legyaluljuk, vagy lereszeljük, majd egy tálalóedénybe szórjuk.
- Egy kis tálban összekeverjük az olajat, citromlevet, ecetet, mustárt, és a chilipehelyet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A reszelt sárgarépát az öntettel és a zöldpetrezselyemmel összekeverjük.
- Megkóstoljuk és ízlés szerint kiegészítjük a fűszerezést és a chilit.
- Tálalásig hűtőben tároljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu