Egy gyors hétközi vacsorára vagy hétvégi reggelire az omlett az egyik legkönnyebben összedobható étel, amihez maradékokat is felhasználhatunk. Példa erre ez a kecskesajtos omlett grillezett paprikával, bár használhatunk konzerv vagy üvegben eltett sült paprikát is a recepthez. Salátával és/vagy ropogós kenyérrel tálaljuk.
Hozzávalók (omlettként)
- 3 db tojás
- ½ grillezett paprika (piros)
- 1 tk jó minőségű balzsamecet
- 3 dkg puha kecskesajt (kb. 2 evőkanál)
- 2 szál újhagyma
- 1 kis marék bazsalikomlevél
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük.
- A grillezett paprikát és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, majd a balzsamecettel összekeverjük.
- Egy serpenyőben felhevítünk egy kiskocka vajat. Hozzáadjuk a tojást, és hagyjuk, hogy a keverék egyenletesen szétterüljön.
- Amikor már kissé kocsonyás a felülete, a sajtot rámorzsoljuk, majd az újhagyma és paprika szeleteket elrendezzük az omlett egyik felén.
- Lefedjük, lejjebb állítjuk a hőfokot, és körülbelül 5 percig pároljuk, amíg az omlett teteje már nem folyékony vagy nedves.
- A tetejére szórjuk a bazsalikomot, majd óvatosan félbehajtjuk.
- Néhány másodpercig sütjük, majd egy tányérra kicsúsztatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu