Ezt a paradicsom, uborka és avokádó salátát szuper könnyű összedobni, és akár főételként is fogyaszthatjuk (pl pitába, tortilla lapba töltve vagy pogácsával). Köretként ideális grillezett húsokhoz, vagy hamburgerek, tekercsek és szendvicsek töltelékeként. Nagyon egészséges is, így diétás és egészségtudatos étrendekbe is passzol!
Hozzávalók
- 15 dkg érett paradicsom
- ½ kígyóuborka
- ½ lilahagyma
- 1 avokádó
- 1 marék koriander levél, apróra vágva
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- ½ citrom leve
- Só bors
Elkészítés
- A paradicsomot felkockázzuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd húsát felkockázzuk. A hagymát finoman felaprítjuk.
- Félbevágjuk az avokádót, eltávolítjuk a bőrét és a magját, majd a húsát felaprítjuk.
- Mindent egy tálba szórunk. Sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a koriandert. Meglocsoljuk az olajjal és a citromlével. Összekeverjük.
- Kb percig pihentetjük, és máris találhatjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu