Az olaszok nem szeretik a túl bonyolult tésztaételeket. Ez a népszerű paradicsomos spagetti mascarponéval egy tökéletes példa erre – egyszerű, de szuper finom és nagyon könnyen elkészíthető. Gluténmentes spagetti is alkalmazható a recepthez, és természetesen egyéb tésztafélék is. Tálaljuk ropogós zöldsalátával!
Hozzávalók
- 20 dkg spagetti (gluténmentes is jó)
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 marék érett koktélparadicsom
- 1 tk sűrített paradicsom
- ½ konzerv aprított paradicsom vagy 1 csésze Passata
- 1 tk szárított majoránna vagy oregánó
- Só és fekete bors ízlés szerint
- Néhány ág friss bazsalikom levelei, apróra vágva
- 3 evőkanál mascarpone sajt
- Tálaláshoz: reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- A tésztát egy nagy lábas enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd 10-12 percig főzzük.
- Közben, egy nagy serpenyőben az olajat felhevítjük, és hozzáadjuk a fokhagymát. Néhány másodpercig keverjük, amíg világosbarna lesz.
- Hozzáadjuk a friss paradicsomot, oregánót, sűrített paradicsomot és a paradicsomkonzervet.
- Közepes lángon 5-8 percig főzzük. Amikor a mártás ragacsossá válik, hozzáadunk egy merőkanálnyi vizet a tészta főző-vizéből. Sűrű mártássá redukáljuk.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk az aprított bazsalikomot és a mascarponét, lekapcsoljuk a tűzhelyt, majd addig keverjük, amíg egy krémes mártást kapunk.
- A tészta eddigre megfőtt. Lecsepegtetjük, majd a mártáshoz adjuk, és alaposan összekeverjük.
- Egyből tálaljuk, esetleg parmezán sajttal megszórjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu