Ez az olaszos hamburger Parmezan sajttal kiegészítve és ciabatta zsemlében tálalva lesz különleges. Adhatunk hozzá aprított aszalt paradicsomot is. Tálaljuk kedvenc feltétekkel és mártásokkal – pl rukkola, grillezett paprika, cukkini, hagyma, paradicsom stb.
Hozzávalók
- 1 salotta hagyma
- 45 dkg darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 tojássárgája
- 1 tk dijoni mustár
- 5 szál kakukkfű levelei
- 5 dkg reszelt parmezán
- 4 ciabatta zsemle
Tálaláshoz: saláta levelek, paradicsom, hagyma, ecetes uborka, sajt, pármai sonka stb
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst, tojássárgáját, mustárt, fokhagymát, kakukkfüvet és a parmezánt. Sózzuk, borsozzuk. 4 pogácsát formázunk és ezeket egy tányérra tesszük. Sütésig a hűtőben tároljuk.
- A grillsütőt vagy serpenyőt közepes hőfokra hevítjük.
- A pogácsákat mindkét oldalon kb 5 percig sütjük.
- Ha sajtos hamburgert szeretnénk, akkor tegyünk egy szelet sajtot a pogácsákra, majd fedjük le egy leveses tányárral, hogy a sajt könnyen megolvadjon.
- Közben a zsemléket félbevágjuk és kissé megpirítjuk. Az alsó felét salátával, paradicsom- és hagymaszeletekkel, ecetes uborkával, pármai sonkával, grillezett zöldségekkel stb rétegesen leborítjuk, majd rátessztük a pogácsákat.
- Melegen tálaljuk.
Kapcsolatos recepetk
Zest.hu