Ez a zöldséges csirkemáj ragu vörösboros mártásban sül, és nagyon könnyen elkészíthető. Ideális ebédre, pirítóssal vagy párolt rizzsel tálalva. Pépesíthetjük is – így fantasztakis májpástétomot kapunk, remek ideális szendvicsekbe, töltelékként (húsokba, zöldségekbe), vagy parti falatok feltéteként.
Hozzávalók
- 15 dkg bio csirkemáj
- 1 fej lilahagyma
- 1 kisebb padlizsán
- 3 db közepes gomba
- 1 db paprika (vagy fél kaliforniai paprika)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 marék koktélparadicsom, vagy 2 közepes érett paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika paprika
- 1 pohár vörösbor
- só, bors
- Aprított zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A májat durván, kb 2 cm-es darabokra felaprítjuk.
- A hagymát, fokhagymát és a paprikát felszeleteljük. A gombát és a padlizsánt felkockázzuk.
- Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, majd fedő alatt lassan, kb 8-10 percig, megpároljuk az apróra vágott zöldségeket (a paradicsom kivételével). (Adjunk hozzá egy csepp vizet, ha túl ragacsos!).
- Félbevágjuk a koktélparadicsomokat, vagy felaprítjuk a paradicsomokat. Ezeket hozzáadjuk a zöldségekhez, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot és a paprikát.
- Feljebb állítjuk a hőfokot. A májat a zöldségekhez adjuk, kevergetve egy percig pirítjuk, majd felönjük a borral. Ízlés szerint fűszerezzük és hagyjuk pár percig buborékolni, majd rátesszük a fedőt, és alacsony hőfokon rotyogtatjuk kb. 5-8 percig, amíg a máj rendesen átsül és a mártás besűrűsödik. Ne süssük túl, mert rágós lesz!!!
- Apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk vagy hűlni hagyjuk és robotgépben pástétommá pürézzük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu