A bodza-szezonban érdemes szörpöt vagy szirupot készíteni a virágokból, mert rengeteg nyári recepthez felhasználhatjuk a nyár folyamán – pl süteményekhez, pácokhoz, öntetekhez, koktélokhoz stb. Ezek a bodzás tarja szeletek házi bodzaszirup által lettek különlegesek (ami egy egész évig eláll a hűtőben!)
Hozzávalók
- 4 szelet sertés tarja (vékony, csont nélkül ) – karaj, comb is jó
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 szál kakukkfű levelei
- 2 evőkanál bodzaszörp vagy szirup
- Só, bors
Elkészítés
- A hús szeleteket egymás mellé helyezzük egy lapos edényben.
- A citromlevet, szójaszószt, bodzaszörpöt és a kakukkfű leveleket összekeverjük össze, majd ezzel megkenjük a hús szeleteket.
- Megfordítjuk őket majd megkenjük meg a másik oldalukat is. Lelocsoljuk a maradék mázzal.
- Legalább 30 percig pácoljuk, vagy még tovább, ha időnk engedi.
- A grillsütőt vagy serpenyőt előmelegítjük.
- A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalon 3-5 percig megsütjük, párszor megkenjük a páclével.
- Melegen, köretekkel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu