Ez a vegán grillezett spárga és avokádó saláta nagyon gyorsan és egyszerűen összedobható. Vegetáriánus verzióhoz adhatunk reszelt parmezánt, vagy morzsoljunk a tetejére feta/kecskesajtot.
Hozzávalók
- 1 csokor spárga
- 1 avokádó
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- Olivaolaj
- Balzsam szirup
- 2 marék rukkola vagy vegyes vízitorma saláta
Elkészítés
- Egy grillserpenyőt felhevítünk, vagy a grillsütőt előkészítjük.
- A spárgát olívaolajjal megkenjük, majd enyhén csíkosra grillezzük.
- A spárgát a préselt fokhagymával óvatosan bedörzsöljük (mini szilikon ecsettel), és ráfacsarjuk a citrom felét. Addig forgatjuk a spárgát, amíg a fokhagyma kissé megsárgul – nem szabad megégnie, mert keserű íze lesz! A spárgát egy tányérra kiszedjük.
- Megpucoljuk az avokádót, eltávolítjuk a magját, majd falatnyi kockákra vágjuk.
- Két tányérra szórjuk a rukkola leveleket, majd ezeken az avokádót elrendezzük. Meglocsoljuk olajjal, és a maradék citrom levét ráfacsarjuk.
- Hozzáadjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, majd balzsammázzal lecsurgatjuk, és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu