Ez a vegán hagymás paradicsom saláta kapribogyóval 10 perc alatt összedobható, és nagyon változatosan felhasználható. Remek töltelék lehet pita kenyérben, tortilla lapban, hamburgerben, szendvicsekben – vagy remekül passzol grillezett húsok, halak és felvágottak mellé is. Így valójában egy alapsaláta lehet nyári grillezéseken, bulikon, és becsomagolható piknikre, kirándulásokra is.Tálalás előtt megszórhatjuk friss zöldfűszerrel, attól függően, hogy mi a főétel (például petrezselyem, menta, bazsalikom, koriander, oregánó).
Hozzávalók
- 25 dkg érett, fürtös paradicsom
- 1 lilahagyma
- 1 evőkanál kapribogyó, lecsepegtetve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vörösbor ecet
- 1 tk nádcukor
Elkészítés
- A hagymát félbevágjuk, majd nagyon vékonyan felszeleteljük.
- A paradicsomot karikákra szeleteljük, és egy tálba tesszük.
- A hagymát és a kapribogyót rászórjuk a paradicsomra.
- Az ecetet elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Ezt a salátára öntjük, és óvatosan összeforgatjuk.
- Tálalás előtt legalább 15 percig pihentetjük.
Kapcsolatos receptek