A Chorizo kolbász és garnéla egy tipikus spanyol kombó, amely valóban kimondottan finom. Ez a kolbászos-rákos tészta egyszerűen elkészíthető, alkalmazhatunk hozzá normál garnélarákot vagy kisebb koktélrákot is. A recepthez jó az előfőzött vagy a nyers rák is, a zöldbabot pedig helyettesíthetjük spenóttal, lóbabbal, zöldborsóval, kelkáposztával stb.
Hozzávalók
- 20 dkg száraz tészta (ami gluténmentes is lehet)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg chorizo főzőkolbász
- 1 szál zellerszár
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- ½ piros kaliforniai paprika
- 2 érett paradicsom, apróra vágva
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 15 dkg garnélarák/koktélrák (megtisztítva)
- 10 dkg zöldbab vagy egyéb zöldség
- Apróra vágott zöldpetrezselyem
Elkészítés
- A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
- Közben a zellerszárt, hagymát, sárgarépát és pirospaprikát apróra vágjuk. Lehúzzuk a chorizo bőrét, majd apró darabokra vágjuk.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a chorizó kockákat és az apróra vágott zöldségeket. Lassan, alacsony hőfokon és fedő alatt, 10-15 percig pároljuk, amíg a chorizo kiengedi zsírját és a zöldségek megpuhulnak.
- Hozzáadjuk az aprított paradicsomot, a sűrített paradicsomot és kevés vizet. További 5 percig rotyogtatjuk, amíg a paradicsom kiengedi a levét.
- Közben a zöldbabot 2 cm-es darabokra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a szószhoz, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Ha túl sűrű a mártás, adjunk hozzá még vizet!
- További 5 percig fűzzük, amíg a bab megpuhul.
- Hozzáadjuk a rákokat, lefedjük, és addig főzzük, amíg a színe rosé lesz (vagy átmelegszik, ha előfőzött rákot használunk).
- Aprított zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu