Ez a tejmentes tiramisu növényi alapú krémsajtot alkalmaz, így azok is élvezhetik, akik tejallergiában vagy -intoleranciában szenvednek. Továbbá, ha vegán babapiskótát használunk, akkor egy vegán desszertet kapunk! Gluténmentes babapiskóta is létezik, bár ez nehezen beszerezhető, és meglehetősen drága. Ideális desszert Valentin-napra, évfordulókra, Anyák napjára vagy csupán önmagunk kényeztetésére.
Hozzávalók
- 1.5 dl növényi alapú dupla tejszín (pl zab, szója stb)
- 15 dkg tejmentes krémsajt alternatíva
- 3 evőkanál Amaretto likőr
- 1 evőkanál Stevia vagy 2 evőkanál porcukor
- 1.5 dl espresso kávé
- Kb 12 babapiskóta (Savoiardi)
- Jó minőségű kakaópor (tejmentes)
Elkészítés
- A tejszínt, krémsajtot, 2 evőkanál Amarettót és a cukrot/Steviát addig keverjük, amíg sűrű, sima, habos krémet kapunk.
- A kávét egy lapos, nem túl mély edénybe öntjük. Hozzáadjuk a maradék Amarettót, majd a babapiskótákat egyenként, néhány másodpercig megforgatjuk ebben. Nem szabad sokáig áztatni, mert szétmállik.
- Szorosan egymás mellé tesszük őket egy mély üvegtálban vagy edényben, majd rákenjük a krémes keverék felét.
- A rétegezést megismételjük, majd az edényt letakarva a hűtőbe tesszük.
- Pár órán (vagy egy éjszakán) keresztül pihentetjük.
- Közvetlenül tálalás előtt megszórjunk a kakaóporral, teljesen lefedve a krémet.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu