A Masala omlett egy nagyon népszerű indiai étel, amit nem csak reggelire fogyasztanak az emberek. Ez egy híres utcai étel, amely éjjel-nappal kapható Mumbai utcáin. Sokféle recept létezik, ez egy alap verzió – lehet még fűszeresebb vagy kiegészíthető zöldségekkel, például gomba, gyömbér, fokhagyma a szokásos elem stb. Indiai Pav zsemlével szokás tálalni.
Hozzávalók (1 omletthez)
- 2 tojás
- 1 zöld chili
- 1 paradicsom
- 2 szál újhagyma vagy 1 kis hagyma
- ½ teáskanál őrölt római kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander
- ¼ teáskanál garam masala
- Pár csipet kurkuma por
- Só, bors
- Koriander levelek
- Olaj
Elkészítés
- A tojásokat enyhén felverjük.
- Az újhagymát, chilit és a paradicsomot felaprítjuk, majd hozzáadjuk a tojáshoz.
- Belekeverjük a fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Egy palacsintasütőben felforrósítjuk az olajat. Beleöntjük a tojásos keveréket és hagyjuk egyenletesen eloszlani. Amikor a tojás közepe már nem folyékony és a széle kissé megbarnult, megfordítjuk és a másik oldalát 30 másodpercig sütjük.
- Behajtjuk az omlett két oldalát, és egy borítékot alakítunk, vagy feltekerjük, mint egy palacsintát.
- Pár szelet chilivel és friss korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
- Meg is lehet tölteni krémekkel, húsos, halas, zöldséges finomságokkal, mint a tortilla tekercset.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu