Köztudott, hogy a lencse és a szalonna egy remek párosítás, különösen füstült bacon szalonnával. A következő bacon szalonnás lencse maradék sült csirkével lett kiegészítve, így egy kiadós vacsorát vagy ebédet kapunk, kenyérrel vagy krumplipürével tálalva. Továbbá felhasználható töltelékként is, pl paprikába, héjában sült krumpliba, sütőtökbe, cukkinibe töltve. Tálaljuk egészséges, ropogós kenyérrel vagy burgonyapürével!
Hozzávalók
- 6 füstölt csíkos bacon szalonna
- 1 bögre apróra vágott maradék sült/grillezett csirke
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 doboz zöld vagy barna lencse
- 2 marék spenót vagy fodros kel
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál juharszirup vagy méz (opcionális)
Elkészítés
- A lencsét megmossuk és lecsepegtetjük, félretesszük.
- A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük, félretesszük.
- Egy nagy, mély serpenyőben felhevítjük az olajat, és ropogósra sütjük a bacon szalonnát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és kb 30 másodpercig keverjük.
- Hozzáadjuk a lencsét és a csirke darabokat. Beleöntjük az ecetet és 3-5 percig fedő pároljuk, hogy átmelegedjen.
- Megborsozzuk, majd hozzáadjuk a spenótot, lefedjük és pár percig főzzük, amíg a spenót összefonnyad.
- Belekeverjük a juharszirupot, és melegen tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Lencse receptek
- Csirke receptek
- Bacon receptek
Zest.hu