Maradék báránysült húsból, finom és gyors ételeket készíthetünk Ez a görög stílusú bárányhúsos omlett fetával egy jó példa erre. Mindössze 15 perc alatt kész – tökéletes egy laza hétvégi ebédre vagy könnyű vacsorára rohanós hétköznapi napokon. Tálaljuk zöldsalátával és pita kenyérrel. A recept elkészíthető darált bárányhússal is – ebben az esetben csupán süssük át a húst gyorsan, kissé megfűszerezve (római kömény, oregánó, fokhagyma) és kövessük a receptet.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis lilahagyma
- 1 csésze apróra vágott maradék sült-grillezett bárányhús vagy darált hús
- 5 dkg Feta, morzsolva
- 1 marék cseresznye vagy koktél paradicsom
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál friss mentalevél, apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
- 4 nagy vagy 5 közepes tojás, enyhén felvert
- 1 evőkanál kimagozott fekete vagy Kalamata olajbogyó
Elkészítés
- A hagymát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomokat félbevágjuk.
- A tojásokat 4 csipet sóval felverjük egy tálban.
- Az olívaolajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, majd alacsony lángon megdinszteljük benne a hagymát.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, és puhára sütjük (de nem pépesre!). Belekeverjük a bárányhúst és az oregánót. Egy percig keverjük, hogy átmelegedjen. Kiszedjük a keveréket egy tányérra.
- Kevés olajat öntünk a serpenyőbe és felhevítjük. Amikor forró, beleöntjük a tojás keveréket, és hagyjuk egyenletesen eloszlani.
- Amikor az omlett teteje kocsonyás, hozzáadjuk a bárányhúsos keveréket, egyenletesen elosztva. A tetejére szórjuk a mentaleveleket, az olajbogyókat és a morzsolt fetát.
- Ízlés szerint frissen őrölt borssal meghintjük.
- Fedő alatt néhány percig pároljuk, majd kicsúsztatjuk egy tányérra.
- Félbevágjuk és tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu