A füge és a sajt egy klasszikus párosítás, általában kéksajttal szokás tálalni. Azonban nagyon jól passzol fetához is. Ez a füge és feta saláta 5 perc alatt összedobható, ideális egy laza ebédre, vagy előételként egy vendégváró menüben, továbbá borozgatás kisérőjeként. Bármilyen típusú saláta levél használható a recepthez (attól függően, hogy miképp és mi mellé szeretnénk tálalni).
Hozzávalók
- 6 db friss füge
- 1 marék dióbél
- 50 g feta
- 2 marék salátalevél
Öntethez:
- ½ teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál fehérbor ecet
- 1 evőkanál dióolaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
Elkészítés
- A diót durvára vágjuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben 2-3 percig pirítjuk. Félretesszük.
- Az olajat, ecetet és a mustárt összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Leöblítjük, majd áttöröljük a saláta leveleket, és tányérokra vagy egy nagy tálra szórjuk őket.
- Megmossuk és szárazra töröljük a fügéket, majd gerezdekre vágjuk, és elrendezzük őket a saláta tetején.
- Rámorzsoljuk a fetát, és rászórjuk a diót.
- Tálalás előtt az öntettel leöntjük.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu