Ez a vegán thai káposztás gomba leves nem csupán szuper egészséges és szuper finom, de mindössze 15 perc összedobható. Tálaljuk cérnametélt rizstésztával.
Hozzávalók
- 2 cm -es darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db thai citromfű
- 1 piros chili
- 1 zöldcitrom reszelt héja és leve
- 1 L zöldség alapleves
- 10 dkg hegyes káposzta
- 10 dkg shiitake gomba
- 3 szál újhagyma, zöld rész is
- 2 teáskanál szójaszósz
- 2 evőkanál friss korianderlevél, apróra vágva
Elkészítés
- A citromfű kemény, külső rétegét eltávolítjuk, majd kissé lelapítjuk egy klopfolóval.
- Felaprítjuk az újhagymát és a chilit, majd lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért.
- Az alaplevest egy nagy lábasban felmelegítjük. Hozzáadjuk az újhagymát, chilit, gyömbért, a fokhagymát, citromfű darabot és a zöldcitrom héját. Forráspontig melegítjük, majd takarék lángon 10 percig rotyogtatjuk.
- Közben a káposztát és a shiitake -t vékonyan felszeleteljük. Ha tésztával szeretnénk tálalni a levest, akkor egy másik lábasban megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
- A levest átszűrjük, ha “simán” kedveljük.
- A felszeletelt káposztát és gombát a leveshez adjuk, majd további 5 percig főzzük.
- Lekapacsoljuk tűzhelyt, a levesbe keverjük a zöldcitrom levét, a szójaszószt és az apróra vágott koriandert.
- Azonnal tálaljuk a tésztával.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu