Ezek a kakaós csavart rudak elkészíthetők vegán vagy glutén-mentes leveles tésztából is. Én rendszeresen szoktam sütni, mert ideális nassolnivaló iskola után vagy piknikre, bulikra stb. Elkészítése kezdők számára sem lesz kihívás – azonban fontos, hogy hideg tésztával dolgozzunk!
Hozzávalók
- 1 csomag készre nyújtott leveles tészta
- 2 ek kakaópor
- 2 ek cukor
- 2 ek tej (vagy madula tej)
- tojás, tej (opcionális)
Elkészítés
- Bekapcsoljuk 180 ° C -ra sütőt. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- 1 kanál cukrot elkeverünk 1 kanál kakaóporral és kevés tejjel vagy mandulatejjel.
- A leveles tésztát egy lapos felületre helyezzük, majd a csomagolólapon hagyva kiterítjük és kettévágjuk.
- A tészta egyik felét gyorsan megkenjük a kakaós masszával, majd a sütőpapír segítségével ráborítjuk a másik felét.
- Sodrófával kissé átnyújtjuk a tésztát, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd a maradék kakaós masszával megkenjük a tetejét (opcionális). Ha túl puha a tészta, fé órát pihentetjük a hűtőben.
- Pizzávágóval vékony csíkokká szeleteljük a tésztát.
- Egy csík mindkét végét megfogjuk, majd ellentétes irányban megtekerjük. A tekercseket a tepsibe tesszük (a végeket a sütőpapírra nyomjuk, így megtartják az alakjukat).
- Esetleg kevés (mandula) tejjel vagy tojássárgájával megkenjük a csavart rudakat.
- 12-15 percig sütjük.
- Amikor szép aranybarnák a rudak, kivesszük a tepsit a sütőből, ás hűlni hagyjuk őket.
Kapcsolatos receptek
- Leveles tészta falatok
- Kakaós receptek
- Vegán sütik
- Gluténmentes sütik
Zest.hu