Ez a tartalmas olasz kéksajtos tészta spenóttal csupán 10 perc alatt összedobható., így ideális lusta vagy rohanós napokon. kész! Adhatunk hozzá apróra vágott diót és / vagy egy csipet szerecsendiót, én chilipehellyel szoktam feldobni. Bármilyen tésztával elkészíthető, a képen lható verzió barna-rizs penne-vel készült.
Hozzávalók
- 20 dkg száraz tészta (lehet glutén-mentes is)
- 15 dkg bébi spenót
- 7.5 dkg Gorgonzola sajt
- 4 evőkanál krémes joghurt vagy tejföl
- Őrölt bors
- Kevés citromlé
- Dió vagy chili pehely (opcionális)
Elkészítés
- A tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően megfőzzük. A spenótot a főzővízhez adjuk egy perccel a főzési idő lejárta előtt.
- A joghurtot vagy tejfölt a gorgonzolával és őrölt borssal krémessé keverjük. Adunk hozzá néhány csepp friss citromlevet.
- A tésztát és a spenótot lecsepegtetjük, kevés főzővizet visszatartva.
- Visszatesszük a tésztát és a spenótot a lábasba egy és belekeverjük a sajtkrémet. Adunk hozzá kevés főzővizet, hogy laza legyen a tészta.
- Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Megszórjuk dióval vagy chili pehellyel és azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Gyors tésztaételek
- Kéksajtos receptek
- Spenótos receptek
Zest.hu