Ez a lazacos-spenótos spagetti maradék grillezett lazaccal készül, így se-perc alatt összedobható. Ideális rohanós hétköznapi ebédre vagy vacsorára, zöldsalátával tálalva. Ha nincs maradék lazac, akkor grillezünk meg néhány percig egy lazac filét és kövessük a receptet!
Hozzávalók
- 1 sült / grillezett lazacfilé (kb. 10dk)
- 200g spagetti (gluténmentes is lehet)
- 1 nagy gerezd fokhagyma, felszeletelve
- 1 evőkanál olívaolaj
- I citrom reszelt héja és leve
- 1 teáskanál kapribogyó
- 1 evőkanál apróra vágott friss kapor vagy bazsalikom
- Tálaláshoz: reszelt parmezán, chili pehely (opcionális), só, bors
Elkészítés
- A tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően megfőzzük, majd lecsepegtetjük és melegen tartjuk (egy kis bögre főzővizet tegyünk félre).
- A hal bőrét eltávolítjuk, majd a réteges húsát a kezünkkel egymásról leváltjuk, így vékony szeleket kapunk.
- Az olajat egy lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a kapribogyót, majd egy percig keverjük alacsony lángon.
- Hozzáadjuk a spenótot, hagyjuk kissé összeesni. Hozzáadjuk a lazacot, a citromlevet és a héjat. Fűszerezzük sóval és borssal (ekkor adhatunk hozzá egy-két csipet chilipehelyet).
- Óvatosan beleforgatjuk a tésztát, és hozzáadjuk a félretett főzővizet (kb 1 kis merőkanálnyi elég lesz) és a zöldfűszert, majd pár percig átmelegítjük. Ne kevergessük nagyon, mert a lazac összetörik.
- Reszelt parmezánnal, őrölt borssal és extra chilivel tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu