Nyári kerti partikra, italozásra, piknikre, kirándulásra érdemes készülni néhány harapnivalóval. Ez a leveles tésztába tekert spárga kiváló erre. Hihetetlenül könnyen elkészíthető, és melegen vagy hidegen is fogyasztható. Ez egy alaprecept, azaz nyugodtan ki lehet egészíteni pikáns pasztákkal, krémekkel, pástátomokkal, szószokkal vagy reszelt sajttal – harissa, pesto, krémsajt, parmezán, chili szósz stb.
Hozzávalók
- 1 csokor zöldspárga
- 1 adag készre nyújtott leveles tészta (lehet glutén-mentes vagy tejmentes is)
- Só és fekete bors
- 1 tojás, felverve (opcionális)
- Szezámmag
- 2-3 evőkanál paszta, krém, mártás stb (ízlés szerint és opcionális)
Elkészítés
- A spárgákat megmossuk, és a fás végeket levágjuk.
- A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A leveles tésztát egy nagy vágódeszkára kicsomagoljuk. A szósszal vékonyan megkenjük, majd 1 cm széles csíkokra vágjuk.
- Minden spárgát a leveles tésztával spirálisan betekerünk, egyik végétől a másikig.
- A becsavart spárgákat a sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
- Mindegyiket tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.
- Kb. 15 percig sütjük.
- Amikor a leveles tészta aranyszínű, kivesszük a tepsit a sütőből, és leellenőrizzük a másik oldalt, hogy átsült-e a tészta rendesen.
- Ha igen, akkor áttesszük őket egy rácsra, és kissé vagy teljesen hűlni hagyjuk. (Ha nem, akkor még 1-2 percig sütjük.)
- Mártogatóssal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu