Ez a pikáns avokádó és paprika krém még finomabb mint a guacamole, és mindössze 5 perc alatt összedobható. A recepthez lehet olajban eltett grillezett paprikát vagy saját házilag készített paprikát is alkalmazni. A mexikói csípős és különleges ízeket a chipotle-paszta biztosítja, ez lehet erős vagy csípős, azaz vigyázni kell vele.
Hozzávalók
- 1 érett avokádó
- 1 sült vagy grillezett piros paprika
- 1 fokhagyma, préselve
- ½ durván felaprított lilahagyma
- 1 zöldcitrom leve
- 1 teáskanál chipotle paszta
- 1 marék korianderlevél
Elkészítés
- Lecsepegtetjük a paprikát, és egy kis aprítógépbe tesszük.
- Félbevágjuk az avokádót, kimagozzuk, majd a húsát kikanalazzuk és az aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát is.
- Néhány másodpercig pürézzük, majd hozzáadjuk a zöldcitrom levét és a chipotle pasztát. Néhány másodperc pürézés után hozzáadjuk a koriandert és sima krémmé pürézzük.
- Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és adunk hozzá még chipotle-t vagy zöldcitromot, ha szükséges.
- Azonnal tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
- Avokádó receptek
- Grillezett paprika receptek
- Mexikói receptek
- Mártogatósok
Zest.hu