Ez a cukkinis tojáslepény paradicsommal szuper gyorsan elkészíthető és változatosan felhasználható – ideális ebédre, villásreggelire, könnyű vacsorára, piknikre, vagy kis négyzetekre szeletelve nagyszerű falat borozgatás mellé. Tejmentes verzióhoz hagyjuk ki a parmezánt, vagy használjunk vegán sajtot.
Hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 1 nagy gerezd fokhagyma, préselve
- 5 közepes tojás
- ½ teáskanál só
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 marék koktél paradicsom
Elkészítés
- Durván lereszeljük a cukkinit. A tojásokat enyhén felverjük a sóval, majd belekeverjük a parmezánt.
- Hozzáadjuk a reszelt cukkini, óvatosan összekeverjük.
- Egy sütőben is használható serpenyőben felhevítünk egy kanál olívaolajat. Beleöntjük a tojásos keveréket, lefedjük, és 5 percig alacsony hőfokon pároljuk.
- Félbevágjuk a paradicsomokat, és ezeket a kocsonyás felszínű lepény tetején elrendezzük. További 5-8 percig sütjük.
- Bekapcsoljuk be a grillt a sütőben. A serpenyőt a grill alá helyezzük egy-két percre.
- Amikor a lepény felszíne szép aranysárga, a serpenyőt kivesszük a sütőből és a lepényt egy tányárra csúsztatjuk.
- Szeletekre vágva melegen tálaljuk vagy hagyjuk teljesen kihűlni, és kis kockákra vágjuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu