Maradék sült vagy grillezett csirkéből gyors és egyszerű ételeket lehet összedobni. Példa erre ez a csirkesaláta kínai módon, amely 15 percen belül elkészül. Ideális rohanós napokon vacsorára vagy ebédre. Lehet mellé tálalni párolt rizst, kínai rizstésztát de akár kenyeret is.
Hozzávalók
- 1 csésze aprított grillezett / sült csirkehús darabok
- 1 kis fej római saláta
- 1 sárgarépa
- 4 szál újhagyma
- ½ csésze mangetout, Edamame bab, lóbab vagy zöldbab
Öntethez:
- 2 evőkanál rizsborecet
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma, préselve
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál szezámolaj
- 1 teáskanál finomítatlan cukor
Elkészítés
- Az öntetet összekeverjük és pihentetjük.
- A saláta leveleit lebontjuk. Átlósan felszeleteljük az újhagymát. Julienne hámozóval a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
- A mangetoutot vagy a babot forrásban lévő vízben néhány percig blansírozzuk (vagy forró víz felett megpároljuk), majd hideg víz alatt leöblítjük.
- A saláta leveleket egy tálban elrendezzük, majd a tetejükre szórjuk az újhagymát, sárgarépát, csirkét és a mangetout/zöldbabot.
- Leöntjük az öntettel, elkeverjük.
- Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Kapcsolatos receptek
Zest.hu